Internet installeren

Het installeren van een internetverbinding kan niet makkelijker zijn. Met het doe-het-zelf pakket ontvang je een handleiding waarbij alles duidelijk wordt uitgelegd. Binnen de tien minuten kun je je geleverde kabels verbinden met je computer en geniet je snel van world wide web. Een installatie door een monteur is ook een mogelijkheid. Al komt hier vaak een extra kost bij.

Doe-het-zelf installatiepakket

Bij zo goed als ieder internetabonnement wordt een doe-het-zelf pakket geleverd bestaande uit alle onderdelen die nodig zijn voor het aansluiten van internet, telefonie en digitale televisie. Aan de hand van een bijgesloten handleiding kun je makkelijk zelf de modem of de ontvanger plaatsen, de kabels trekken en het pakket installeren. Mocht dit niet zo vlot verlopen, dan heb je nog steeds de mogelijkheid om een monteur te vragen dit voor je te doen. Hier komt vaak wel een extra kost bij.

Installatie door een monteur

Geef je de voorkeur aan een installatie door een monteur, dan is dit ook een mogelijkheid. Deze komt bij je langs om de verbinding aan te sluiten. Hierbij komen vaak wel extra kosten. Aan de hand van filters kun je echter ook een selectie maken waarbij je kan genieten van een gratis monteurinstallatie. KPN en Ziggo hebben regelmatig dergelijke acties. De meest actuele internet aanbiedingen worden in onze vergelijker elke dag geüpdate.

Een eigen modem gebruiken?

Bij sommige aanbieders heb je de mogelijkheid om je eigen modem te gebruiken. Deze keuze neem je echter wel op eigen risico. Mochten er problemen ontstaan met de verbinding door de modem die niet voldoet aan de eisen van de aanbieder, dan zijn deze niet verplicht je te helpen met je probleem.