Snelheid internet (traag internet)

De internetsnelheid is de snelheid waaraan de informatie via de verbinding wordt doorgegeven. Deze wordt uitgedrukt in Mb. Deze snelheid is sterk afhankelijk van enkele factoren binnenshuis als buitenshuis. Komt je internet toe via de gewone telefoonlijn dan spreekt men van smalband. Breedband daarentegen betekent een snellere verbinding en kent een minimale downloadsnelheid van 256 kbit/s.

Welke aspecten bepalen nog meer de snelheid van uw internet

Factoren in huis die de internetsnelheid beïnvloeden

De snelheid van je internetverbinding is geen constante. Veel hangt van de factoren in je omgeving. Zo is het aan te raden om je modem zo dicht mogelijk bij de telefoonaansluiting te plaatsen en er voor te zorgen dat er geen vertakkingen zijn. Zo wordt de snelheid van je internet gegarandeerd.

Factoren buitenshuis die de internetsnelheid beïnvloeden

Hoewel je vaak een product koopt waarvan beweert wordt dat je over een downloadsnelheid van 20 Mb tot 120 Mb beschikt krijg je in de praktijk een stuk minder. De effectieve snelheid hangt namelijk sterk af van enkele factoren buitenshuis. Zo is de afstand tussen de telefoonaansluiting en de centrale van belang, net als de kwaliteit van het koper. Wie gebruik maakt van kabelinternet is zal de snelheid van het downloaden zien minderen naarmate er meer gebruikers op het netwerk zitten.