Internet via de kabel

Kabelinternet verschilt met de traditionele internetverbindingen in de zin dat het verloopt via een netwerk dat voor de televisie is gebouwd. Typerend hiervoor is de coaxkabel en de kabelmodem die voor de verbinding zorgt tussen je computer en je televisiekabel.

Welke aanbieders bieden kabelinternet aan?

Nederland kent met Ziggo eigenlijk maar een grote aanbieder van het kabelinternet. Toch is het niet de enige internetprovider voor dit type internet. In Nederland vind je immers nog heel wat kleinere aanbieders die eveneens deze service aanbieden.

Kabelinternet snelheid

Net zoals bij de traditionele types van internetverbindingen kent ook het kabelinternet een vooruitstrevende evolutie. Zo is de snelheid van het kabelinternet de laatste jaren aanzienlijk omhoog gegaan, tot 120Mb. In tegenstelling tot de ADSL verbinding heeft de afstand tot de centrale geen invloed op de snelheid. Ondertussen heeft 94% van Nederland toegang tot deze diensten.

Kabelnetwerk

Het grootste stuk van het Nederlandse kabelnetwerk bestaat uit glasvezel en waarbij enkel de laatste 100 meter uit een hoogwaardige coax kabel bestaat. Deze heeft een bandbreedte van enkele Gigabits per seconde. Dit netwerk is in staat om aan grote snelheden digitale diensten te ontvangen.

 

Bij Laagsteprijswijzer worden alle recente internet aanbiedingen weergegeven. Vergelijk ze nu zelf.