VDSL internet

Een groot deel van de bevolking heeft het internet weten opkomen. Van een simpele inbelverbinding tot de hoge kwaliteit die we nu overal aangeboden krijgen op onze smartphones. Het is een algemeen feit. Als het om internet gaat, dan staat de technologie niet stil. Breedband bandverkeer wordt op verschillende manieren aangeboden waarbij ADSL sinds 1999 de meest voorkomende is. En hoewel ADSL ondertussen geüpgrade is geweest tot de nog snellere ADSL2 is ook zijn opvolger al gekend: VDSL.

Wat is VDSL?

VDSL ofwel Very High Bit-rate Digital Subscriber Line is een verbeterde variant van de standaard DSL technologie waarvan ook ADSL deel uitmaakt en wordt gezien als de volgende stap om het internet nog beter te maken. VDSL blinkt dan ook in alle opzichten uit boven de ADSL technologie. Veel hogere snelheden wat dataverkeer betreft en een grotere bandbreedte dan ooit voorheen. Ondertussen is ook hier al weer een update van ontstaan: VDSL2

Opvolger VDSL: glasvezel

Ondertussen bestaan er ook al betere opties dan via de koperen telefoondraad zoals ADSL mee werkt. Glasvezel behoort hierbij tot een van de allernieuwste mogelijkheden. Een glasvezelverbinding heeft als voordeel dat de download en de uploadsnelheid dezelfde is. Ondertussen kun je zonder problemen al genieten van een uploadsnelheid van 500 Mbit per seconde. De directe verbinding met de centrale zorgt ervoor dat je verbinding niet wordt verstoord door buitenaf. Wel deel je deze met andere abonnees waardoor het kan voorkomen dat je de snelheid niet haalt. Bij Laagsteprijswijzer kunt u alle internetabonnementen vergelijken met de meest scherpe internet aanbieding.