Of je nou verhuist of wilt overstappen, er komt een moment waarop je voor internet, tv en eventueel vast bellen een nieuw pakket nodig hebt. Het is dan zaak om een alles in 1 pakket af te sluiten. Sommigen blijven bij hun oude provider of doen niet echt onderzoek voor het afsluiten van een nieuw pakket. Toch is dat wel handig, vooral als je voordeliger wilt uitkomen. Voor velen is het namelijk goed mogelijk om goedkoper uit te komen bij het afsluiten van een alles in 1 pakket. Meer daarover lees je in dit artikel!

Stappenplan voor een goedkoop alles in 1 pakket

Wil je het beste en goedkoopste alles in 1 pakket voor jezelf? Volg daarvoor onderstaande stappen:

  1. Bepaal wat je maximale budget is voor een alles in 1 pakket.
  2. Gebruik een vergelijker.
  3. Stel je maximale budget in.
  4. Bepaal vervolgens andere factoren, zoals minimale internetsnelheid.
  5. Kies uit de overgebleven pakketten het pakket dat het beste bij jou past.

Zo makkelijk is het! Je hoeft dus niet meer de website van iedere provider te bezoeken om erachter te komen of ze een geschikt en voordelig pakket voor je hebben. Je kunt alle providers in één keer vergelijken om voordelig uit te komen en tijd te besparen.

Hoe kom je goedkoper uit?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een alles in 1 pakket bepalen. Allereerst zijn bepaalde providers gewoon goedkoper. Dat kan omdat ze bijvoorbeeld minder kosten hebben. Daardoor bieden ze goedkopere pakketten aan. Hier kom je achter door gewoon prijzen van alles in 1 aanbieders te vergelijken.

Een andere belangrijke factor is internetsnelheid. Je betaalt meer voor een hogere snelheid. 30 Mbps downloadsnelheid is dus bijvoorbeeld goedkoper dan 100 Mbps downloadsnelheid. Wil je goedkoper uitkomen, dan kun je jezelf dus afvragen of trager internet een mogelijkheid is. Voor grotere huishoudens is minimaal 50 Mbps downloadsnelheid wel aangeraden.

Waarom eigenlijk een alles in 1 pakket?

Er wordt tegenwoordig minder gebruik gemaakt van de vaste telefoon dan vroeger. Dat betekent ook dat een alles in 1 pakket soms wordt vervangen door een internet en tv pakket. Toch kiest men nog voldoende voor een alles in 1. Dit komt bijvoorbeeld doordat je niet echt veel duurder uitkomt dan met een alles in 1 pakket (vast bellen is vrij goedkoop) en omdat voor velen vaste telefonie toch nog wel handig is. 

Om tot een pakket te komen dat echt bij jou past, is het (net zoals voor de goedkope pakketten), verstandig om alles in 1 pakketten te vergelijken. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je niet te duur uitkomt en dat je een pakket afsluit waar je tevreden mee bent.