Lekker gaan klussen het afgelopen jaar? Zo ongeveer heel Nederland is aan de slag gegaan. Het isoleren van de woning is een populaire maatregel. Meer comfort in huis, stijging van de woningwaarde en lagere maandelijkse kosten. Om meer mensen aan te moedigen de woning aan te pakken heeft de overheid de isolatie subsidie bedacht. Dit voordeel kan oplopen tot gemiddeld 1.000 euro en daarmee tot 20 procent korting op de aanschaf van het materiaal.

De isolatie subsidie

We willen met zijn alleen minder aardgas verbruiken. Slim isoleren is dan stap één. De overheid moedigt dit aan en heeft de ISDE subsidie bedacht om ons te prikkelen. Deze regeling loopt waarschijnlijk tot 2025 en ieder jaar is er een pot subsidie beschikbaar. Je moet tenminste wel twee isolatiemaatregelen uitvoeren om in aanmerking te komen. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en gevelisolatie.

Wil je deze subsidie aanvragen? Zorg dat je aan de voorwaarden voldoet. Er zijn bepaalde eisen aan het isolatiemateriaal en de kwaliteit daarvan. Maakt ook wat foto’s van de werkzaamheden en stuurt dit samen met de factuur in. Al deze informatie bij elkaar zorgt ervoor dat je in aanmerking komt voor de subsidie.