Scherm met webdesign

Wil je een website laten maken maar heb je hier niet veel verstand van en wil je het uitbesteden aan een professioneel webdesign bureau? Dat is verstandig, er komt namelijk vaak meer bij kijken dan mensen denken. Daarom hebben wij wat tips voor je verzameld. Met deze tips kan jij met een gerust hart je website laten maken door een webdesign bureau.

Communicatie

Een van de belangrijkste factoren is misschien wel de communicatie tussen jou en het webdesign bureau. Voor de projectvoortgang is communicatie zeer belangrijk. Durf gewoon vragen te stellen als er voor jou dingen niet duidelijk zijn of als er onbekende vaktermen langskomen in gesprekken. Sommige dingen zijn voor een webdesigner vanzelfsprekend terwijl het voor jou compleet onbekend terrein is. Het kan natuurlijk ook andersom zijn, dat een webdesigner minder verstand heeft van jouw vakgebied en wat daar allemaal in speelt. Ga er dus niet zomaar vanuit dat je altijd op een lijn ligt. Het is noodzakelijk dat er van beide kanten voorbeelden, illustraties en plannen van aanpak worden opgeleverd. Blijf praten met alle betrokken partijen.

Realistische verwachtingen

Goede websites zijn maatwerk en daarom is het belangrijk om te weten dat het periode kan duren voordat jouw nieuwe website helemaal perfect is. Een webdesigner zal zoveel mogelijk zijn best doen om op te kunnen leveren wat aan jou is beloofd. Bij veel websites moet er rekening worden gehouden met verschillende details, daarom is het belangrijk om inlevingsvermogen te hebben. Allebei de partijen moeten zich in elkaar kunnen en durven te verplaatsen. Probeer daarom samen een realistische deadline op te stellen om teleurstellingen door vertragingen te voorkomen. 

Vertragingen komen doorgaans door hele technische vraagstukken. Tijdens een project komt het vaak voor dat er nieuwe wensen bijkomen die meer tijd in beslag nemen. Het verwachte oplevermoment zal dus uitgaan van globale inschattingen. Het belangrijkste is natuurlijk dat er aan het eind van het project een website is die als een huis staat en volledig naar wens is.